Το Μακεδονίας-Θράκης διαφημίζεται. Εσείς;

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ανέβαζα στο μπλογκ θέμα σπατάλης δημόσιου χρήματος που θα προέκυπτε από μια ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Ως Μεταπαράλογος όμως πρέπει να δικαιολογήσω το όνομά μου και γι’ αυτό θα το κάνω.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Κεδίκογλου (νομίζω ξάδερφος του κυβερνητικού εκπροσώπου) κατέθεσε αυτήν εδώ την ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Υπενθυμίζουμε ότι η επανασύσταση του υπουργείου ήταν από τις πρώτες ενέργειες του Σαμαρά, αφού πρώτα αποφάσισε -πολύ σωστά- ότι ο Πολιτισμός δεν έχει καμία θέση σε μια χώρα όπου κυβερνά η Δεξιά και άρα δεν πρέπει να υπάγεται σε αυτόνομο υπουργείο.

Ας έρθουμε στο θέμα μας. Τι αποκαλύπτει η ερώτηση του Κεδίκογλου; Ότι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης διαφημίζεται. Πληρώνει λεφτά σε εφημερίδες, για καταχωρήσεις που προωθούν το «έργο» που παράγει. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά από τα στοιχεία που παραθέτει προκύπτει ότι η επιλογή των εφημερίδων θυμίζει εποχές Καραμανλή-Ρουσόπουλου, όπου εφημερίδες με κυκλοφορία 500 φύλλων ήταν στις πρώτες θέσεις στη μοιρασιά της διαφημιστικής πίτας.

Ας δούμε τη λίστα: Εξπρές 615 ευρώ, Κέρδος 2.460 ευρώ, Δημοκρατία 7.380 ευρώ, Ναυτεμπορική 3.075, Το Παρασκήνιο 3.075 ευρώ, Καρφίτσα 3.075 ευρώ, Αγγελιοφόρος της Κυριακής 6.150 ευρώ, Μακεδονία 6.150 ευρώ, Έθνος 1.845 ευρώ, Ημερησία 1.845 ευρώ.

Σύνολο 35.670 ευρώ.

Το θέμα μου κέντρισε το ενδιαφέρον και έκανα μια πρόχειρη έρευνα στο «Διαύγεια». Το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά εγκρίσεων για διαφημίσεις σε διάφορες τοπικές εφημερίδες, από όλους τους νομούς της Βορείου Ελλάδας, με ημερομηνίες 12 και 13/9/2012.

Πόσες; Μέτρησα 22. Είκοσι δύο. Το σύνολο των ποσών το έβγαλα σχεδόν 15.000 ευρώ. Ορίστε το λινκ, όποιος θέλει μπορεί να μπει και να δει με τα μάτια του.

Μαζί με τα προηγούμενα, το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης βγαίνει λίγο πάνω από τις 50.000 ευρώ. Δεν τα λες και μια περιουσία, αλλά δεν είναι και λίγα για ένα άχρηστο, περιττό και άνευ αντικειμένου υπουργείο που λειτουργεί από τα μέσα Ιουνίου περίπου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: