Η αρχή του τέλους

Ο Παπανδρέου είχε κατηγορηθεί ότι με δηλώσεις δικές του καθώς και με δηλώσεις στενών συνεργατών του (Τιτανικός, πιστόλι στο τραπέζι, χώρα διεφθαρμένων, δεν υπάρχει σάλιο κ.λπ.) είχε φέρει τη χώρα σε διαπραγματευτικό και πολιτικό αδιέξοδο. Το αποτέλεσμα ήταν η τρόικα και τα μνημόνια, γιατί έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα υποτίθεται ότι άλλος δρόμος δεν υπήρχε.

Σήμερα η τρόικα εσωτερικού, αφού άφησε τον Βενιζέλο να παίξει με τα νεύρα και τη νοημοσύνη μας, κατέληξε ότι θα φορτωθούμε τα μέτρα των 11,5 δισ. γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει και οι πόρτες στο εξωτερικό είναι κλειστές.

Είχαν προηγηθεί, από την επομένη των εκλογών, αμέτρητες δηλώσεις του Σαμαρά και στενών συνεργατών του ότι δεν υπάρχει περιθώριο για διαπραγμάτευση, θα τηρήσουμε όλες μας τις δεσμεύσεις και ακόμα περισσότερες, δεν σκεφτόμαστε τώρα επιμήκυνση, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον κ.λπ.

Το παιχνίδι που στήθηκε είναι προφανές. Η τρόικα εσωτερικού ετοιμάζει την επίσημη χρεωκοπία της χώρας, αφού όμως πρώτα αποτελειώσει τους πολίτες και ξεπουλήσει ό,τι ξεπουλιέται.

Αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο (που υπάρχει, αλλά εκεί που πρέπει κάνει ότι δεν βλέπει), αυτοί που απαρτίζουν την σημερινή, αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση, πρέπει να δικαστούν για τις δόλιες και κακόβουλες ενέργειές τους που οδήγησαν στη χρεωκοπία της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη, όπως δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού, ούτε προσεύχομαι σε θεούς και δαίμονες. Ξέρω όμως ότι η κυβέρνηση αυτή είναι τελειωμένη και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει. Είπαν ψέματα, έπεισαν τους έχοντες μνήμη και λογική χρυσόψαρου, αλλά θα καταρρεύσουν με θόρυβο.

Τι θα γίνει μετά, δεν ξέρω. Αλλά για να αρχίσει το καινούριο, πρέπει να τελειώσει το παλιό. Και να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: